15 oktober 2009

Uitnodiging bijwonen openbaar avondprogramma 'Tijdelijkheid als strategie', 21 oktober, Tolhuistuin Amsterdam 

Een hardnekkige blinde vlek van de Nederlandse ruimtelijke planning is het benutten van kansen voor tijdelijk gebruik. Rietveld Landscape heeft de laatste jaren intensief onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van tijdelijk vrije ruimte in m.n. Amsterdam. In het kader van de Internationale Architectuurbiennale Rotterdam (IABR) zal onder gespreksleiding van Chris Keulemans op 21 oktober een avond rondom ons project 'Vrijhaven – Tijdelijkheid als strategie’ plaatsvinden.
Rietveld Landscape | Atelier de Lyon zien de Amsterdamse haven als een potentiële Vrijhaven met een enorme hoeveelheid tijdelijk vrije ruimte om te experimenteren. Grote delen bevinden zich op fietsafstand van het centrum. 

Haven Amsterdam (Wim Vlemmix), DRO Amsterdam (Zef Hemel) en spannende Amsterdamse culturele initiatieven presenteren ieder 5 minuten: Robodock, Pluk de Nacht, DUS Architects, kunstenaar Marjolijn Boterenbrood, Damoclash, Rietveld Academie-student Kasper Jacobs en Hemtime. Bezoekers worden uitgedaagd om mee te denken over de vraag hoe er een reusachtige creatieve vrijhaven kan ontstaan die nooit slaapt en inspireert tot grootse activiteiten.

Link: You Tube movie Free Port 

Locatie: Tolhuistuin, Shell kantine (in Amsterdam-Noord, tegenover de achterkant van CS)
Datum: woensdag 21 oktober 2009
Aanvang: 19:45u 
Toegang: gratis


Link naar projectbeschrijving ‘Vrijhaven - Tijdelijkheid als strategie’ 
Link naar locatie Tolhuistuin 
Links initiatieven/sprekers:
- Robodock, Maik ter Veer
- Pluk de Nacht, Jurriaan Esmeijer
- DUS Architects, Hedwig Heinsman
- Damoclash, Femke Kaulingfreks
- Marjolijn Boterenbrood, kunstenaar
- Hemtime
- Kasper Jacobs, student Rietveld Academie